September [X] *checked* :)

Upptäckte precis att jag har extreeemt dåligt med kläder! Tur att det bara är TJUGOFEM DAGAR TILL FÖRSTA LÖNINGEN (!!!) Notera ironin innan eventuella kommentarer :)

Idag gjorde jag iaf den sista arbetsdagen i september måndag och i Stora höga för den här gången. Och tur var det för jag hade en sjuk huvudvärk av allt "vet du vad..." vid dom fyra målen om dagen. Dessutom tappade jag 2 stycken halsband när jag skulle knyta ihop dom. Den här tummen gör verkligen allt lite svårare. Och inte blir det lättare när dom börjar gråta och panikplocka små, små hjärtan för att dom vill bli klara innan middagen.

Mycket mer än så hände det inte idag, så tack för mig!

/Kung Björne ;)

så jävla arbetslös

Jag skulle vilja ta tillbaka allt jag sagt om att det är skönt att inte ha något jobb och bara gå runt hemma. Det är så sjukt tråkigt att jag tror jag börjar bli deprimerad.
Idag så ringde dom ifrån vikariesamordingen, happy, tror ni inte jag missar att dom ringer då utan sover vidare, joooohdå. FAN!!!!!!
Jag behöver rutiner nuuuu !

Tog mig ut på en joggingtur som varade ett tag, hade inget annat för mig så jag sprang runt på massa olika ställen i stenungsund. Nu skall jag nog ta min cykel och mäta ut sträckan, roligare liv får man leta efter.

galen


// MAlin


Arbeta + fika

Att jobba är ju något jag  kommit på är sådär.. men en sak har jag iallafall fått klart för mig, OJ så mycket lättare det går när man har många fika-pauser! Dagen känns bara SÅ mycket kortare och goare så det är inte klokt!
Idag var det ju dags föt mig att kliva in på Perstorp Oxo för att göra ett litet ekonomiarbete av något slag..(fråga mig inte vad det går ut på ritkigt, men det mycket siffror har det att göra med kan ja lova!) 
A, det låter ju inte så kul i ca 8 timmar kan man ju tänka, men då ska jag tala om att om man pausar för att fika i ca 2 timmar av dagen så är det inte så kämpigt ändå! Jag fick ett eget kontor, en egen dator, och där satt jag mellan 8.30 - 10, 00, då var det dags för första fikan, sedan tog jag mig tillbaka så från ca 10.20 - 12.00 satt jag igen innan det var dags för lunch, först mat och sedan satt vi i kaffehörnan och åt lite extra gott för att någon fyllt år, och så ble det jobb igen mellan 13.00 och 15.00   sedan från 15.30-16.00, där i mellan fikade vi ju såklart :D
aa, jag trivdes och ser nästan tillochmed fram emot morgondagen på jobbet :)

Trots allt saknar jag all min tid... alla vänner jag typ försummat och inte ens hinner se.. :/ För så har det faktikst blivit.. Hoppas att jag inte blir inringd på onsdag, den dagen behövs för annat......

Nattinatti / Viktoria

på G

Idag har jag vart på kommunhuset och skrivit in mig som förskolevikarie. Känner att det är ett stort steg i karriären. När jag ändå var på torget så passade jag på att shopa lite. Har blivit ett bra tisfördriv och jag känner att jag bidrar med något till stenungsundskommun och kan man inte bidra med arbetskraft får man bidra med annat (pengar).
Inkomst : 0
Ugifter : way too much !!

Har förresten införskaffat mig en pärm där jag kan förvara alla viktiga papper, jag har så många.

// Maaaaalin

Söndag och en ond tumme!

Söndagen började seg och tråkig och inte blev det bättre när jag upptäckte att någon ätit upp min salami! Frukosten uteblev förstås och istället blev det lite Seinfeld sådär på morgonkvisten. På Eftermiddagen stog match på schemat och allt kändes bra tills ungefär 10-12 minuter in i första perioden då jag som den lagspelare jag är slänger mig framför skjutande spelare vilket efter jag knäcker näsbenet och fick åka ambulans. Njaaa, visserligen täckte jag ett skott men istället för näsbenet så träffades min vänstra tumme! Vilket gjorde minst lika ont om du frågar mig (mycket pga mina känsliga händer). Där var min innebandy dag över och jag fick gråtandes omhändertas av en lagkamrat. Imorgon bär det av till Stora Höga och jag är lite bekymrad över om jag kommer att skrämma barnen med min fula tumme eller inte. Ja, ja... Only Time Will Tell!

kiss /Bjrn

Ledig

Inget jobb idag eftersom vi jobbade klart allt igår. Vi packade 12000 kuvert, tror vi har gjort framsteg. Det går mycket snabbare nu. Jippie jag har utvecklats på min arbetsplats.
Fick även "första" lönen från företaget igår, det var inte så man trillade av stolen när man fick lönespecifickationen men det är i allafall en slant på kontot. Var ju faktiskt bara för två dagar (14h).
Nu skall jag snart åka in till stor staden och spendera lite pengar och döda lite tid.

Ha en bra dag pusskram malin

Stress

Phu!
Har kommit på en sak i allafall, vad stressigt allt bli när man har ett jobb, för asså, man har ju vissa grejer man ska hinna med på en dag... och i vanliga fall så brukar dessa saker hinnas med ganska perfekt en vanlig dag.. men när man jobbar! jadå ska man hinna med allt det fastän efter kl 17, och där har vi inte mycket tid att snacka om asså, allting blir ju så stressigt.. Viktoria är absolut inte en person som påverkas det minsta positiva av stress! Jag utvecklas till en jätte arg och bitter människa som bara gnäller.. som precis nu. usch

har i allfall jobbat idag då, hem, "kasta i sig mat", träna för att sedan hinna träffa Ak, Malin & Björn för möte ikväll då  :)
 Å nu har jag yrat runt här hemma och packat min väska eftersom jag drar en repa till Esilstuna imogon, och stannar tills på söndag. Blandade känslor inför den resan asså men japp, nu ska vi åka och jag hoppas det blir en kanonhelg så att man åter kan ta tag i en arbetsvecka!
Ha en kanonhelg
Nu ska jag sussa sött i de knappt 6 timmar jag får! haha herre vad ja klagar!  SKa försöka bättra mig på den fronten!

Godnattpussar / Viktoria

Skog & Giraffer!

Idag tog mig jobbet till Ucklum som beskrevs av en uppmärksam fröken som "En liten, liten prick på kartan som knappt finns". Som vanligt när man kommer till ett nytt ställe finns det alltid några/någon som är lite rädda för mig. Tyvärr för den stackars flickan så blev jag tillsagd att sitta bredvid just henne! Ni kan tänka er! Hon vågade knappt äta något och efter 10 minuter började hon gråta. Men dagen var ändå super mycket pga av den undebara personalen och de förtjusande barnen. Till lunch hade jag planerat att ringa min Ak, men då hon var ute och skurade golv i vanlig manér bar det av till den lite mytomspunna UCKLUMS GRILLEN ensam!!! Väl tillbaka gick nästan hela den resterande dagen åt att bygga en giraff av kappla med hjälp av mina goda kollegor som gick under alias'en  Byggare Bob och Räven. Resultatet blev något som både jag, Räven och Bob kunnde känna oss stolta över!

......
Sjukt snygg om du frågar mig ;)

Komedi och Kanelkransar!

Ja, idag var dagen med stort D där komik och humor stod på menyn!. För underhållning stod BG, Möller, den söte Soran & Özz och platsen var Storan i Göteborg där premiären av den senaste turnén gick av stapeln. Dagen hade fram tills dess varit lite si, och så frånsett en smakfull kanelkrans som jag bara var tvungen att köpa när jag såg den. Jag fick dessutom chansen att vara en god medborgare genom att snällt förklara för den nya stackars expediten att kransen faktiskt kostade 24.90 och inte 8.90 som han nervös hade knappat in (och som han förövrigt hade gjort sedan han började där). Jag skickade glatt fram min tjugofem kroners sedel (eller vänta nu....???) och han svarade "Man lär sig något nytt varje dag!". Och jag kan inte annat än att hålla med!

Tack och adjö!

/Björn :E

PS Jag han dessutom kika klart på 'Son Of Rambow' där karaktären Didier Revol iförande en röd nätbrynja och lackskor, utsvängda byxor med läppstift, feta brillor och den självklara attributen... Den matchande handväskan! (You got to love France!). DS


...

Mindre lyckat...

Jo för när vi skulle få vår efterlängtade fika så .. eller aa få är fel ord, när JAG skulle köpa vår fika, det var liksom min tur att betala eftersom Malin betalade min lunch igår :) SÅ jag skulle vara lite käck och bjuda henne! Så Malin får fint välja ut vad hon vill ha sedan går hon och sätter sig tillrätta vid sofforna... Så där står jag själv när cafébiträdet helt plötsligt säger: "nä, detta köpet medges inte".... Ehh nähä.. och då slänger jag ur mig kommentaren :" Vad ska jag göra då? jag har inga kontanter.." Den kommentaren kändes ju slagkraftig... fast sen hämtade jag mig och sa istället : " aa vänta då så ska jag gå och se om min vän har pengar..." Det hade ju malin såklart så det fick bli hon som stod för fikat också! ..
Jaja, jag är skyldig henne en del..
Är detta ett bra exempel på att vara arbetslös, det där med att man har missat lite att det inte kommit in några pengar på kontot än..?

Fast då ska jag ändå meddela att jag verkligen inte ligger på latsidan vad det gäller jobb!
Jobbar: mån, ons, tors å kanske fredag denna vecka på Kinnamark och så ringde dom från Perstorp i morse och frågade om jag kunde jobba där mån & tis! Herre, det är ju nästan så att ja jobbar ihjäl  mig! borde kanske lugna ner mig så jag hinner med mig själv, rivstarter kan ju vara jobigt.. jag blir ju helt paff nu när mina dagarbara försvinner och jag inte hinner med allt jag gjort nu för tiden! inte lätt asså...

Får la sova snart nu då så man orkar med arbetssagen i morgon!

Godnattpussar&kramar på er! / Viktoriai

Lyckat ?



Idag så åkte jag och vickan in till stenungsund för att läma våra cv:n på ett företag (textilgrossisten). Vi tyckte det kändes lite jobbigt att gå dit eftersom dom inte ens söker någon personal nu, men det var på order från min mamma så det var bäst att ta det på allvar. Det gick inte alls så bra, vd:n var inte där förtillfället så vi fick inte lämnat det vi skulle och bestämmde oss för att åka till torget och ta en fika istället. Något som vi faktiskt är bra på. Vickan kan ju kanske berätta hur det gick för oss när vi skulle fika.... ?

pusskram malin

Lite av en comeback!

Hej, hallå och hej.

Först och främst! Vad har hänt med den orginella designen?

Och för att andra skulle det här inlägget kommit igår. Men blogg.se verkade ha lite tekniska problem :)
Idag var min allra första måndag som jag jobbade. Efter att ha blivit uppringd/väkt :( vid 8 snåret och avbokat IKEA turen med Emelie (<3) så bar det av till Jörlanda.

Dagen visade sig bli en besvikelse! Inte nog med att barnen var trötta och hyper-aktiva, till råga på allt fick jag för första gången erfara en bitter och elak mentor!... Okej, egentligen var hon varken elak eller bitter men hennes inställning till vikarier var känndes verkligen som ett spjut genom hjärtat! Jag citerar: "Vi brukar alltid sätta vikarier i köket och låta dom ta hand om disken eftersom dom inte känner till barnens speciella behov". Men HALLÅ!!!! Jag blev helt paff! Jag vill ju vara med barnen, inte diska.
/231009/entries/article/18308451/emmalo.blogg.se
Eftersom jag kände mig lite nere blev det Lost Highway med K Nilsen (http://www.youtube.com/watch?v=0oZvxqJ9q-I) på högsta volym hela vägen. Den har helt klart blivit en favorit låt!
Aldrig mera Katthult säger jag!

/Björn-:E

Tack till Emma som hjälpte mig med länken ;)

Dags att sova på saken ?

Nu sitter jag här och funderar på vad jag vill bli när jag blir "stor" eller lite äldre i allafall. Men jag tror jag har kommit fram till att det inte går att tänka sig till det svaret, man måste ut och testa sig fram.
Har kollat några avsnitt Prison Break nu med Vickan. Fängelse är ett ställe där jag inte planerat att hamna, usch det går brutalt till där inne.
I morgon är det dags för jobb igen, så kasnke borde jag gå och lägga mig och försöka sova. Skall nog plåstra mina fingrar först så dom är redo för morgon dagen. Skall dock bara packa 4000 kuvert, lättnad !
Denna veckan ger jag mig själv en utmaning, jag skall söka minst två jobb.....minst !

PS ! Jag har inte ens söndagsångest fastän att jag skall upp och jobba i morgon. Framsteg ?

Pusskram Malin

Veckans statistik!

1. Hur många timmar har du jobbat under som veckan som har gått?
Björn: 26 h
Malin: 6 h
Viktoria: 6 h 

2.Antal sedda filmer under veckan?
 Björn: 5
Malin: 1
Viktoria: 0

3. Antal druckna kaffekoppar?
Björn: 23
Malin: 10
Viktoria: 7

4. Veckans mest meningslösa:
Björn: Tittade på tecknat i 8h i sträck. På en måndag!
Malin: Skulle köpa en lök på tempo, den kostade 1 kr, Malin tänker betala med sitt kort, får inte detta, lyckas inte skramla fram en krona, då erbjuder sig kunden bakom att skänka en krona, som välgörenhet.
Viktoria: Gick upp ur sängen kl 17.00, på måndag. (skyller dock på att hon inte mådde bra...)
AK: Har slagit det gamla rekordet på harpan med 14 sekunder! Nuvarande rekordet ligger på 53 ynka sekunder. Är dock inte arbetslös, därför gäller det att vara snabb.

Over and out

Aj Aj

ohh, magen smärtar... vet inte riktigt varför faktikst :S jobbigt är det i alla fall, det skulle kanske kunna ligga nåt i det att jag åt massa godis igår.. + donken där på natten .. och när ja vaknade var det första jag gjorde att ta en kopp kaffe och äta upp godiset från igår... men vad vet jag?

Ute är det strålande sol och klarblå himmel!
Och här sitter jag inne och bloggar.... känns sådär... men ska nog ta mig ut snart, Jag & Ak har iofs fått några fina solstrålar på oss när vi hämtade Malin vid färjan, skulle vara där 12 och hämta henne, men dock var hon försenad så.. aa där fick vi sitta och blicka ut över havet en stund, men det var mycket härligt! :)
Har precis kollat pån När Ak dammsugit, vår övervåning... ja menar, hon är ju inne i den där branschen så, bäst att låta nån som kan sköta jobbet ;P  Och en sak, vi ska träna snart.. skivstång & spinning blir det :D
Dock som det känns nu så skulle det inte vara helt otippat att vi skulle kunna spy över cykeln..:S
Ak har nämligen också jätteont i magen... :S AJ Aj
Snart ska vi nog ta tag i oss själva och typ. äta något.. något så bra som pasta tror jag = bra uppladdning :D

JAg har även kommit att tänka på att gatumusikant , varför inte? skulle jag inte kunna på en hacka på det? ja menar , igår natt gick jag inne i nordstan och såg en äldre kvinna lira på sin fiol.. tror nästan ja skulle kunna fixa det lika bra som henne, eller aa inte just det där me fiolen bara, för det kan jag inte, men det där med att leverera?
Annars var väl det mest spännande som hände igår att jag fick en konstig stämning med en taxi.chaufför, det där med att gå över vägen i rätt tillfälle kan vara svårare än man tror...ska ja gå , eller ska du köra liksom? aa där stog vi ett tag.. tillslut gick jag.. efter att han kört förbi.

Och till sist fick jag än en gång höra att jag var en tjej som var kall, och avvaktande och tillochmed lite off.

Ramlösa kravlösa livlösa! // Eder Viktoria

NASFTD's Styrelsemöte 18/9

Protokoll fört den 18/9 kl 20.00 (20.36)

Närvarande: Malin, Viktoria, Björn och AK

1. Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

(Eller rättare sagt, Ordförande är hemma och kolla på "Idol" kl 20.00 och har glömt av att det är möte. Men efter ett kort och effektivt telefonsamtal är ordningen återupprättad.)

1. Dagordning improviseras

- Jobb
- Blogguppdatering
- Annat ord för arbetslös
- Dålig diciplin
- Fysik, Veckans Gruppaktivitet, Fika
- Nya medlemmar
- Björn ej sig själv
- Malin ej sig själv
- Övrigt
         - Ordningsregler
-Veckans Projekt och aktivitet
         

Jobb:

Viktoria: 
  Är "mer arbetslös än någonsin."
Dock uppbokad på jobb, den 19/9 i fyra timmar. 85 kr/h ( Månadens ekonomiska problem är lösta).

Malin: 
 
Har sökt ett jobb, som brödplockare. Detta är ett morgonarbete som gör att "man kan ha dagen fri för studier etc. Eller i detta fall, Ledighet. 
 Denna veckan har varit lite av en formtopp för Mallan, som inte bara har skaffat sig polisintyg till vikariejobb, utan även, precis som Viktoria, har fått sin fredag uppbokad av jobb.
 Hon har varit så på gång att hon till och med tackade nej till ett jobb! Som begravningsservitris. 

Björn:
 Även Björn har haft en riktigt kanonvecka på jobbfronten! 3 arbetande dagar, onsdag-fredag som försskolevikarie i Jörlanda och Ödsmål. "Det känns bra" säger han i en intervjuv.
Dessutom ansökt till en högskola, dock ej säker på var, hur eller till vilken.

Veckans guldstjärna går till Malin, för hennes lyckade arbetsvecka men även för att hon fortfarande strävar efter att hålla Nasftd's fana högt genom att fortfarande vara arbetslös!


Blogguppdatering:

Antal blogginlägg 11-18/9:

 Malin: 2 (ok)
 Viktoria 1 (Varning!)
 Björn 0 (VARNING!!!)

Detta har varit en svart vecka inom bloggandet! Endast en av tre lyckades passera minimikravet.
SKANDALÖST!

Åtgärder: Vid Gult kort (0-1 inlägg/vecka) dras fikat in för denne person under hela nästa möte.

Vi hoppas innerligt att det bli en klar förbättring till v.39 och målet är att alla ska producera minst tre inlägg var!

Har även fått goda förhoppningar om fler bilder och eventuellt filmer också.


Annat ord för arbetslös:

Som vi diskuterade under föregående möte har ordet arbetslös en negativ klang och vi vill sudda ut denna.
Det blev en givande diskutssion, dock utan något konkret ord.

Men tre stycken slagord lyckades vi skrapa ihop!

Ramlösa, Kravlösa, Livlösa!

Alla tre tillsammans gör en mycket målande beskrivning av livet som arbetslös.  


Dålig diciplin:

Veckans förseningar:

Malin 5 minuter till veckans aktivitet.
AK 5 minuter till mötet ( meddelade dock övriga medlemmar om detta.)
Björn 36 (!) minuter till mötet.

Vi lär av våra misstag, och har beslutat att man samlar ihop de försenade minuterna och vid senare tillfälle får sitta av dom. Man skulle kunna kalla det kvarsittning.


Fysik  - Gruppaktivitet:

Veckans aktivitet, som var stavgång, gick väldigt bra! 
 Viktoria hade snitslat en bana och vi var ute och gick i ca en timme. Mycket väl organiserat!
Dock kunde inte Björn medverka efter en akutinringning från Jörlandaförskola. 

Enskilda träningstillfällerna har ökat lavinartat!
Viktoria har köpt friskis och svettis-kort, Malin tar morgonpromenader 2 ggr i veckan, något som eventuellt har lett till en överanstränging av höftleden. Kan det vara dags för en plasthöft? Uppföljning nästa vecka.

Malin sa att hon hade trappat ner på fikapauserna, men senare kom det fram att Malin har smygfikat ensam!

Däremot meddelar Vickan att hon har minskat sitt brödintag! Bra jobbat!
Här har Malin ökat sitt med en extra macka till frukost.
Björn har ingen kommentar angående sitt intag.


Nya medlemmar:

För nya medlemmar gäller först och främst en genomgång av ordningsreglerna (se nedan), sedan får dem skriva på ett kontrakt att följa reglerna till punkt och pricka!
Sedan tar styrelsen beslut om inval eller ej.


Björn ej sig själv:

Björn är trött, rädd, skakig, har hallicunationer samt är väldigt kaksugen. Detta ledde till att han ej var kapabel till att leda mötet på ett korrekt sätt, vice ordförande, Viktoria, tog därför över klubban.


Malin ej sig själv:

Malin är lite ledsen och  "har en mur omkring sig", orsaken till detta sägs delvis vara att hon har haft en "SKITTRÅKIG DAG!" Hon känner sig även övergiven och utlämnad.

Viktoria däremot är som vanligt, hon känner sig hög, mållös, jätteledsen, obehövd och vill lägga fram kläder till skolan. Som sagt helt normalt. 


Övrigt:

Ordningsregler: 
§1 Under mötena finns en sms-kvot, man får svara på 3 sms som man får under tiden. Ej börja skicka! Detta leder till gult kort. 
För att kunna kontrollera detta samlas alla mobilerna i en hög i mitten och får endast tas upp vid kontaktförsök. 
§2 Under mötena ska man vara skärpt och alert! Ej ta upp orelevanta saker. 
 (Just efter vi har klubbat denna punkt, frågar Malin Viktoria om dem ska köpa frukost idag istället för i morgon? Men hon är som sagt ej sig själv så vi såg genomfingranra denna gången.)
§3 Kom i tid! 
§4 Endast relevanta ursäkter till frånvaro eller sen ankomst, tex trafikolycka eller bortgång. 

Med reservation för ändrigar och tillägg. 

Mycket tjöt men lite verkstad:
Detta behövs förbättras, om vi klubbar något på Nasftd's sammanträde ska detta utföras och uppföljas!

Övriga funderingar: 
Vi har kommit fram till att medlemmarna i föreningen är underutveckalade, totalt tappade och efterblivna människor. 
Att Arbetslösheten kan bero på innehavande av en MT under moppeåldern, samtliga arbetslösa i samfundet hade MT. Den som har jobb, hade ingen MT. 


Veckans Projekt: 

Förra veckans projekt hade usel uppföljning! Malin var den enda som utförde sin uppgift. 

Som gick  "skitbra!" Man kan nog bli rik på idén!  För er som inte har följt bloggen tidigare kan vi berätta att projektet var att kontrollera om det går att koka te i en kaffebryggare. 
Beskrivning: Häll i lite vatten och Te på känsla. Dock vill Malin ej rekomendera smaken Röda bär.

Nästa veckas Projekt:
Björn: föregående veckas projekt, dvs. rosta en frusen brödskiva på nivå ett och se hur många tryck som behövs innan den blir bränd.
Malin: Vilket går fortast att äta, en dubbelmacka eller två identiska mackor? Utan pålägg.
Vickan: Känner man skillnad på Nescafé och vanligt kaffe?


Veckans Aktivitet:

Malin har ansvaret för denna veckans aktivitet och vi ser med spänning fram emot en Bouledag!

Fikafixare till nästa veckas möte är Malin.

Ordförande tackar för visat intresse och avslutar mötet.



Björn vill utanför protokollet tala om att hans naturliga PH-värde antagligen har sjunkt  av de fem koppar kaffe han drack och han känner sig lite sur.


Arbetare ?

Då har man gjort sin första dag på jobbet. Packade ner pennor i 10 000 kuvert. Det var, tänkte säga kul nu men hade jag sagt det hade det varit en lögn, hm det var ett tidsfördriv i allafall. Inte fy skam. Man blev lite störd i huvudet sådär för det gick inte att tänka på så mycket annat än pennor och kuvert som susade förbi.
Fick en paus på ca 20 min, åt mitt sura äpple och en mosad muffins sen var det dags att börja skära upp nagelbanden igen. För det gjorde man faktiskt, fingrarna och händerna fick ta mycket stryck, och ja, kuvert gör fruktansvärt ont att skära sig på för er som inte vet. Jag vet.
Arbetsdagen varade i 6 timmar och det kändes skönt när den var över. På måndag är det dags igen, men då skall bara 4000 kuvert packas :) tack för det.


// Malin the worker

hej & hå

Japp, då samlades vi kl 11 för att dra igång aktiviten: stavgång
Björn kunde dock inte närvara efter´som han än en gång fick hoppa in och vikariera... (ska du uteslutas snart eller?)
Japp, jag, Malin & Ak fick oss i alla fall en fin promenad mede dessa stavar..Malin var rutti och hade lånat sin mormors finfina stavar.. Själv nöjde jag och Ak oss med skidstavar..funkade också fint förutom att ljudnivån när dessa nuddade marken blev skrämmande hög! Efter att ha hört på detta ljud i en timma så blev vi nog mer psykiskt slutkörda än  fysiskt.. det var inte så jobbigt men vi fick iaf rört på oss :)
Och när vi kom hem väntade såklart fikan, kaffe & kladdkaka! Inte illa.. eller aa, vi mådde typ rätt illa sen efter men..
Jaja, det var den aktiviteten det... väntar med spänning på nästa..

Idag kändes allt ovanligt grått & trist dock.. =/ Känns så segt allting och jag fick nästan en hemsk längtan efter skolan igen...eller suget efter att börja plugga kändes starkt.. aa inte just suget efter att stressa sönder och det där med att prestationsångesten kväver en men.. aa tror ni fattar...

Jaja, sitter nu å väntar på att Malin ska duscha klart snart så att vi kan dra en repa till ikea och döda några timmar...

Ha det fint alla andra aktiva människor!

// VIC

Laddning

Då har man ännu en dag vaknat till sitt arbetslösa liv. Inga arbetsgivare som är desperata efter mig idag heller, det var ju oväntat.
Inte konstigt att man blir besviken.
Nu håller jag på och mjuka upp mina stela oanvända leder (sitter ju mest still och fikar om dagarna) inför veckans aktivitet, stavgång! Något jag inte känner till alls faktiskt men vad jag vet är min mormor en hejare på det, så jag tänkte låna hennes elitstavar.

//Mallan

NASFTD's Styrelsemöte

Protokoll fört den 11/9-08 kl. 21.00



Närvarande: Björn, Viktoria, Malin och Anna-Karin

Dagordning improviseras:
 
* Smygjobb
* Blogguppdatering
* Påhopp
* Vad är en dålig attityd til jobb?
* Arbetslös = Arbetsfri?
* Disiplin
* Fysik
* Övrigt


Smygjobb

Det har kommit till allas kännedom att varje medlem i Nasftd, har på ett eller annat sätt smugit med arbeten och intervjuver. Därför lät vi bekännelsefacklan gå laget runt:

Viktoria: Sökt ca 13 jobb, varit på en arbetsintervjuv på Kinnmark AB (tisdag kl 13.00) där hon kommer bli inringd vid behov.
 Malin: Sökt 1 jobb, har inställningen "Jag väntar på att jobben ska komma till mig", dock varit på en interjuv, även hon på KInnmark AB (tisdag kl 11.00) och fick precis som Viktoria beskedet att dem ringer Malin vid behov. Ett sådant samtal fick Malin i onsdags, men "jag tackade nej, för jag vill inte kasta mig in i arbetslivet."
Björn: Sökt 4 jobb och dessutom hoppat in som vikarie 2 dagar på Anrås Förskola. 

Blogguppdatering

Blogguppdateringen har varit MYCKET dålig! 
 
Under de knappt tre veckorna Nasftd har funnits har Björn och Viktoria producerat fem inlägg var, och Malin endast ett!
Därför ger Nasftds styrelse Malin ett Gult kort.

Från och med mötetsdatum gäller följande; (inlägg/ veckan) 
Ett (eller mindre) = Varning!
Två = Ok
Tre = Bra
Fyra- Fem = Verkligen arbetslös!

Dessutom ska mer bilder komma upp!


Påhopp

Att peka ut någon i gruppen är inte acceptabelt
Ordförande tolererar EJ påhopp i bloggen!

Vad är en Dålig Attityd till jobb? 

* Viljan finns men ej ambitionen.
* Finns inga jobb i hela Stenungsund! (mer eller mindre)
* Uteslutna ur samhället, ej förståelse!
* Erfarenhet ett minus!
* Arbetsförmedlingen har dålig attityd, äckliga tangenter, scrollen funkar ej samt skumma människor. 
* Pressad av närastående - "Inlåst i hemmet"
 
I denna punkten kom vi ej fram till något konkret utan bollade mest idéer och tankar. 

Arbetslös = Arbetsfri?

Ordet arbetslös har en negativ klang: "Folk ser ner på oss och hetsar upp sig!"
Arbetsfri = Positiv erfarenhet, lär sig hushålla med pengar, Schemalägga och planera sin tid. 

Vi diskuterade även om det finns något finare ord för arbetslös. Detta lägges på is till nästa möte. Förslag motages!

Diciplin

Det har varit dålig diciplin inom samfundet, därför gick vi igenom den röda tråden för styelsemöten:

Ska vi ha spontana möten? Nej!
Möte varje Torsdag. 
Om man ej kan närvara skickar man ett gruppsms till alla styrelsemedlemmar, utan förkortningar, det ska vara vänligt och informativt. Avslutas med Mvh (efter en längre diskussion kom vi fram till att även MVH eller mvh accepteras).

Fysik Träning/ fikaberoende

Tiden för träning finns, varför ej suget?
Det är dags att ta tag i detta!
Kanske ett skiftande löpschema? Nej! Var och en ansvarar för sin egen träning!
Inställningen måste förändras.

Fikastunderna ses numer som belöningen i livet,
Malin och Viktoria träffas för fika nästintill dagligen, varför tillfrågas aldrig Björn? =(
Hur ska man minska suget?

Viktoria måste minska sitt brödintag.

Björn tycker om vaniljdrömmar och jättegifflar till kaffet,
Vic föredrar choklad och Malin Bulle med choklad och vanilj.

Övriga frågor
-Kunskap
-Utseende
- Fler medlemmar
-Regler
-Socialt invalid
- Björn ej sig själv?

-Kunskap: 

Hur ska kunskapen underhållas? Kunskapen från skolan är redan borta, räcker den befintliga till? Nej!
Börja läsa tidningen! Ej endast serierna!
A-K ordnar nutidsorientering till nästa möte!

-Utseendet:

Vickans dagar ser ut på följande sätt:
08.30 går upp och tar på sig stallkläder.
16.00 tar på sig mjukisar och driver runt i dem till sovtime.

AKs dagar:
05.00 går upp och tar på sig arbetskläder
17.00 kommer hem och tar på sig mjukisar tills sovtime. 

Detta beteende gör inte att man är speciellt vacker!

Lösning:
Klä upp sig för minsta lilla.
Styrelsemöte? Ta på den lilla svarta!
Handla på ica? Balklänningen kommer väl till pass.

Fler medlemmar: 

- Vill vi ha fler medlemmar?
- Eller är vi nöjda som det är?

- Ska vi kämpa för att värva nytt folk?
- Eller ens välkomna?

Kanske ta in en "veckans gästbloggare", i första hand en arbetslös men var hittar man dessa?
I andra hand en intressant personlighet.

Detta läggs på hyllan tills nästa möte, och har man då en kandidat tas ett gruppbeslut.

-Regler:

Nasftd's motton:
§1 Blood in, blood out
§2 Tänk med hjärtat inte hjärnan
§3 " Vi skiter i alla regler och tar det som det kommer" ( Herregud, detta är arbetslösa vi pratar om)

-Socialt invalid:

Man träffar enbart sig själv, närmsta Nasftd-kretsen och eventuella vänner.
Hur träffar man nya kontakter som arbetslös?
Finns det någon väg ut? Klubb?
En tillfällig lösning är att gå tillbaka till skolan och äta lunch.
VI funderar på en permanent lösning till nästa möte.

-Björn är ej sig själv:

Hela styrelsen har uppmärksammat att Björn inte uppför sig normalt.
Björn besvarar detta med förklaringen att han är "trött och har daltat med småbarn hela dagen och dessutom arbetskadad".

Vi hoppas att han får vara ledig så mycket som han är van vid nästa vecka så han inte bränner ut sig.

-Övrigt 2:  Löst snack

Tills nästa möte införs:
 
"Veckans Statistik"
 Detta ska mailas till underteckand varje söndag.
(hur många sökta jobb, hur många arbetade timmar, antalfilmer, antal fikastunder och mest meningslösa under veckan.)

"Veckans Projekt"
(Startades direkt efter mötet, de arbetslösa medlemmarna får varsitt projekt att genomföra under veckan. Uppföjning nästkommande möte.)
Malins Projekt: Kan man brygga te i kaffekokaren?
Björns: Hur många gånger måste man rosta en frusen brödskiva på 1an innan den blir bränd?
Vickans: Hur många äpplen krävs för att Viktoria ska lyckas skala ett helt äpple så att skalet hänger ihop?

"Veckans Aktivitet"
(Varje vecka kommer vi att ha en gemensam aktivitet, som en av medlemmarna planerar och genomför.)
Första tillfället kommer att organiseras av Viktoria.

Fikafixare till nästa möte: Viktoria

Datum för nästa möte: Torsdagen den 18/9

Ordförande tackar för visat intresse och avslutar mötet.





Jag bloggar :)

Hmm nu försvann allt jag skrev :( får dra det lite kortfattat om det går.
Jag har fått ett jobb, ehm jippie. Nej jag är faktiskt inte så glad konstigt nog. På ett sätt gillar jag att bara driva runt, fast nja så kul är det ändå inte. Det enda obligatoriska man har på en dag är ju fikat, som är heligt, det är de som får tiden att gå. Fikat är också ända rutinen, återkommer varje dag. Jag tänkte på det att alla pensionärer har ju så himla fullspäckade scheman, är inte vi lite som dom ändå (utan det där med fullspäckade scheman). Herre vad dom står i. Måndag ja då skall det handlas, tisdag då skall man till doktorn och onsdag skall det städas. Det tar sån tid för dom eftersom dom gör allting så långsamt så måste det vara. Men jag gör ju allt det där på en dag, måste kanske börja sprida ut sysslorna lite.
Just det jag hade fått ett jobb ja, vet inte vad det går ut på (kommer nog aldrig fatta det heller eftersom jag aldrig kommer få jobba). Försöker se detta positivt men det finns liksom inget sug efter att jobba. Inget sug efter att gå hemma heller i och för sig, men jag vill inte bli instäng från 07.00-17-00 i ca 55 år till. Det suger när man tänker så. Frihet är viktigt för mig.
Att vara arbetslös är en frihet i sig, i morgon skall jag tillexempel upp kl 08.30 och ta mig en joggingtur. Aaah så fri jag känner mig, kan göra vad jag vill. (så länge det inte kostar pengar )

Har äntligen kommit på fötter igen efter en vecka i Grekland, farligt farligt med härligt härligt. Nu skall även mitt bloggande ta fart BJÖRN :) och nej jag har inte heller sodastreamat mitt hår utan bara klippt det lite, syns inte ens. Men det där med sodastreamen är helt klart ett intressant projekt tycker jag.

Nej men nu måste jag gå ut och skaffa mig lite erfarenhet i arbetslivet, det verkar ju vara väldigt viktigt har jag hört.

// MVH Malin


Det rullar på

mm, livet det bara rullar på så att säga, oj vad fort det går!
Man kanske trodde att livet skulle bromsa upp lite nu när ingen skola eller något plugg fanns att ta tag i men icke...
jag har kännt mig så upptagen och sysselsatt att jag knappt hunnit tänka på att jag är arbetslös.

och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva heller känner jag.. hade inte så mkt på hjärtat
men jag råkar veta att vi alla 3 har fått lite "jobb" så vi är ju inte riktigt arbetslösa ens längre :O.

En måndag i sänder!

Efter att gått upp vid 10 och satt ensam i köket frågade jag mig för första gången varför jag gick upp så tidigt. Lets face it, det fanns absolut ingenting att göra. Så vad jag gjorde var att jag, utan att jag egentligen tänkte särskilt mycket på det blev helt, totalt fast i dagens Smallville avsnitt. Verkligen fast! Det var precis som när jag hade tittat för mycket på 'Hem Till Gården'. Jag liksom kände karaktärerna, jag till och med slog till med några kommenterar som 'det där är så typiskt Clark' i huvudet. Min enda ljusglimt var när jag såg klart andra säsongen av Heroes med min lillasyster. Är det bara jag som har så här tråkigt?

Puss puss :)

/Björne

Effektiv & Arbetlös

Jag måste säga att mitt arbetslösa liv är ganska fullspäckat ändå...
Idag gick jag upp 07.30! Ohh, inte illa, så tidigt har jag inte gått upp på länge...
Men idag var det en dag full av nervositet och erfarenheter...
*Köra mamma till jobbet
* Vaccinera mig mot gula febern och hepatit a&b, något som jag var väldigt nervös över :S men jag överlevde! :D Glad och som jag var när det var över så började jag skratta lite för mig själv medans g låg där på britsen å tittade under tiden sköterskan pratade me doktorn... denna flummighet har äna suttit i lite sen dess...
* Åkte och grejade i mitt nya stall, fixade i ordning osv
* åkte till Malin ocjh fikade ( och där lät det väldigt arbetslöst igen) men det är ju vad vi är så! Mkt trivsamt och härliga samtal :)
*Sedan fick jag börja vara nervös igen :S Dags för blodprovet! Ska testa så att jag inte har hepatit C eftersom jag bytte blod när jag föddes, och eftersom jag haft en skräckupplevelse sedan yngre dagar så bävade jag mycket inför detta, men mamma bedövade mina armar och Malin följde med mig till vårdcentralen, ännu ett besök denna dag. Och även detta gick bra och Jag överlevde! Sikken Kanondag va!
* å nu sitter jag här å väntar på att åskan ska dra vidare och regnet ska blöta ner någon annan för jag å pappa behöver gå UT och greja omgående! hmmm....

AA, se vilka upplvelser man kan vara med om när man inte går i skolan, har lärt mig massa idag, som att det inte är farligt med sprutor! det är väl viktgare än typ, vad ett verb är eller..?

BTW: sammanträde någon dag? Björn: Jag å malin föreslog fika på onsag..? funkar det? Ak får gärna vara med som sekreterade oxå ;)

Bye bye // Viktoria

Pauline blir EMO!

Jag avslutade dagen med att göra en helvändning med bilden på pauline och nu blir hon alltså en fabulous EMO!
Den är visserligen långt ifrån klar men här kommer en preview, enjoy! :)

...

En vanlig dag för en arbetslös 19 åring?

Hej hej hej. Första gången jag skriver här ber om ursäkt för att det dröjt så. Men nu var det Björn som gav mig en spark där bak och jag nästan sprang till datan och började skriva.
Idag har jag hunnit med väldigt mycket, det är i och för sig inte konstigt eftersom att jag inte har något vettigt att göra på dagarna.

Jag gick upp, började genast fundera på hur jag skulle spendera dagens tiiiiiid. Kom på att mitt rum såg ut som en soptipp och att resväskan inte var uppackad så jag började fixa lite med det, dammsög, dammade och packade upp. Oj då det var smutsiga kläder i väskan, aa men då fick jag börja tvätta också. Så var den onda cirkeln av hushållsarbete igång. Kollade i kylen hmm ingen mjök och ingen mamma hemma (hon är på resa) aa men då får jag åka och handla. Kom hem från min stor shoping (ett mjökpaket och müsli) och skullle laga mat, då upptäckte jag till min förfasan att min lillebror hade gått lös i köket  så då var jag tvungen att diska också, pjuuh, inte mkt till vila idag. Och sen sist men inte minst så har jag sytt fast knappar på mina byxor, jag är mer än stolt över mig själv. Allt detta har jag gjort utan att få en endaste krona, hmm....när kommer pengarna att börja rulla dååå ?
Har tagit mig i kragen lite iallafall och sökte ett jobb här i stora höga, jag vet inte riktigt vad det går ut på eller så, men skall dit på en "mindre" intervju på tisdag, wish me luck.
Återkommer lite närmare för mer info om känslan att vara "nära" ett jobb.


Peace OUT // malin

Viktoria is back on de arbetslösas track

För det första vill jag kommentera ryktet...
Svar: Mitt försvinnnade berodde inte på mina 7 älskares befinnnade i min resväska..
Däremot har jag efter min hemkomst mått lika bra som en pressad vitlök... aa typ så, känt mig lite nermald och inte riktigt samansatt.. men min styrka börjar komma tillbaka! Gud ska veta att det inte är lätt att leva utomlands, verkar kanske glassigt, men vill man hitta ett säkert sätt att bli sjuk på ska man göra en sådan resa , inte sova, leva på alkohol och steka i solen så har man sjukan som handen i handsken!
Där har ni min förklaring, ingen annan, det är inte klokt vad folk kan få för sig konstiga saker...? =S
Kankse börjar man tänka för mycket när man är arbetslös..? Hmm aa jag vet inte

De senaste dagarna har allts¨mest handlat om att vila ut... så att jag återigen kan ta tg i mitt stressiga och effektiva liv!
ehh,,, aajo, kolla lite film , fika, rida.. vara med malin. mkt hekstiskt!

Men EN sak, : jag ska på arbetsintervju på Tisdag kl 13, jajjemen,! så kan det gå! // Viktoriaaaaa

Mystiskt försvunna eller bara frånvarande?

Den sista tiden har mina kollegor i NASFTD lyst med sin frånvaro!

Ryktet/Myten om Viktoria är ett hon efter att ha packat upp sin väska efter sin hemresa i det kungliga vita skeppet/bilen (aka 'The Coca-Cola Light Car' eller bara 'The Silky Smooth Car') upptäckt att hennes 7 olika otroligt attraktiva älskare ifrån grekland alla hade lyckates smuggla sig ner i väskan. Men eftersom deras kläder varken var moderna eller snyggt matchande i färgerna skickade Viktoria upp som i skogen bredvid hennes nya hus där dom lever än idag... Viktoria går inte att nås för en kommentar, tyvärr!

Ryktet/Myten om Malin är att hon efter att ha pressat sin sodastreamer till sin absoluta sprängningsgräns (alltså en maxpunkt på derivatan!) och utan en tanke på konsikvenserna bara svept hela flaskan. Vad som hände därefter är desto mer oklart. Somliga påstår att hon fick en överdos av koncentrerat bubbelvatten och tappade allt sitt vackra hår! Medans andra säger att hon bara blev brunett igen... Malin går inte att nås för en kommentar, tyvärr!

RSS 2.0