Still waiting for your call..

Vaknade låt oss säga ca kl 07.00 och låg och väntade och väntade och väntade på att dom skulle ringa. När klockan hade passerat 08.00 insåg jag att jag var tvungen att agera. Jag tog mig ner till köket och haffade telefonen och ringde nummret, det man ringer om man är desperat. Men neeej, det fanns inga jobb idag. Toooo bad! Tror inte ens jag kände mig lättad efter det samtalet. Det är ju som tidigare känt lite min stil att bli lycklig över att få en ledig dag. Men inte idag.
Min kreativitet börjar svalna. Skulle behöva tips om vad man kan hitta på. Någon som har något kul ? Hit me....allt är välkommet ! Kanske skall börja i buggkurs eller något, haha.

Nu skall jag dra i väg en sväng. Och ikväll Björn skall jag äta upp alla dina bullar.

// MAAAAALIN


Kanel eller vanilj? ... Det är frågan!

Idag, måndag gick jag arbetsfri och kände tidigt att det här var en perfekt dag för lite bullbakning då den tillsynes oändliga brunnen av förra skörden, tillslut hade börjat sina. Och eftersom jag inte stressade och verkligen njöt av bakningen så fick jag lite tid att lägga bara åt mig själv, s k 'Björn tid'. Vilket i i korta drag går ut på att försöka sätta mig själv på en sån hög häst som det bara går och riktigt gotta mig i självgodhet i en liten, liten stund. Jag hade även ambitioner att kanske klä upp mig till en lyxbagare och lägga ut en härlig bild här. Den idén dog ganska snabbt och det slutade med att jag fick föreställa mig med snygga kläder och en chic liten bagarmössa.

...
Kanske kan det här bli min by-line bild? :)

Puss /Björn Bagare!

för kallt

Oj då kom precis på att det är tisdag i morgon och att jag inte bloggat en endaste gång. Shame on me !
Idag har jag jobbat. Bergsvägen idag igen, fast idag hade jag små knottarna på Myran. Små barn är jobbiga, fick erfara det idag. Dom hade det bara så sjukt kallt på förskolan. Hade glömt mina tofflor hemma också så nu äntligen har mina fötter börjat tina. På min rast satt jag under en filt i personalrummet och lyssnade på tanthumor, den är verkligen inte bra. Hoppas aldrig jag kommer bli en sån som skrattar åt sånt. Har btw fått ett nummer som jag kan ringa varje morgon och fråga efter jobb om jag nu skulle vara så sugen.
Ser fram emot mötet i morgon eftersom en fågel viskade i mitt öra att Björn ännu en gång har storbakat. Tack för det.


puss


Hemmakväll med AK & Torkel!

Även om söndagsrutinen idag bröts eftersom Malin inte var tillgänglig så behövde inte det betyda att vi skulle låta kvällen oberhindrat blåsa förbi. Det tyckte åtminstone inte jag och mina bästaste kompis ak som förslog att bio kvällen idag tillfällit skulle bytas ut mot en myskväll med något lite lättsamt på videomenyn. Det självklara valet landade på Torkel I Knipa och jag tror jag talar för både ak och mig när jag säger att den passade bra både längd och humormässigt :)

puss /B J Eriksson


Mail från Afrika!

Halloj!

forst och framst: vad har hant med bloggandet! Nu har jag val lyckats ta mig till en dator och ser fram emot att lasa, sa har ni knappt skrivit nagot! Varning eller, ska det bli sa nar jag ar borta!

Jaja, har sitter jag i alla fall pa ett internetcafe i Iringa, dar jag tillbringar min helg, akte hit igar, (fredag) och stannar till sondag, valdigt roligt med en helgtripp, Iringa ar en ganska stor stad, sa det var kul att komma ifran landsbygden en stund... Farden hit gick bra, alltid spannade att fardas i detta land, en rolig sak var att i bussbytet sa var den andra bussen pa vag att aka sa killen fragade mig om jag skulle till Iringa, tog darefter mitt bagage sa snabbt han kunde och KUBBADE ivag med det till nasta buss.. det var liksom nara att mitt bagage kom med och inte jag.. det var en rolig syn, men vi kubbade efter och hann med!

Jag har hamnat i accesoarernas paradis!!!
Jag vet inte vad jag ska ta vagen och fick nastan lite shopoholic problem, vill kopa ALLT, men nejnej.. nu har vi tagit en paus med inernet och laddar for nasta runda, ska ladda upp for att pruta ordentligt!
Manniskorna har ar sa roliga, dom flesta iallfall... man bjuds pa manga skratt.
Daremot ar kommunikationen urusel, varfor kan dom inte engelska tex nar dom jobbar inom ett serviceyrke!
Som att checka in pa det fina hotell vi bor pa, ingen engelska dar inte! sa man far veva med armarna och bara forsoka komma fram till nagot.. samma sak nar man bestaller mat, det ar inte alltid man fatt vad man vill om man sager sa . men det ar bara att ta det och se glad ut.
Och pa tal om mat saa ar vi oxa i extas, vi far ata goda saker denna helg!! Sanlost gott!! efter ha atit Uji och Ugali i 2 veckor.. som ursakta , nastan bara vill komma upp igen sa kan jag lova att pizza, pannkakor, fruktsallad, choklad, cola, biff + 2 glas vin satt dar det skulle! Vi firade Sofias 22 ars dag igar sa vi festade till det!  mmm!
Och en viktig sak, vi har fatt DUSCHA!! Ohhhh, helt otroligt, sa har smutsig som jag ar nu, har jag aldrig varit.. och den duschen man fick ta igar satt dar den skulle.. men det varsta ar att man typ inte blir ren.. fotterna ar svarta och haret ar stripigt.. men skont var det anda! Men det varsta ar att imon vid den har tiden kommer jag vara lika skitig igen, sa det kanns nastan meningslost att gora sig ren, haha.

Mm, tiden har har gatt ganska fort och det ar ju inte sa jattelangt kvar, pa ett satt langtar jag hem och pa ett annat kanner man sig inte fardig har, men det ska bli gott att se er och fa komma hem till den hostgraa vardagen :P Har skiner solen och det ar la ca 35 grader eller nat..

Veckan som gatt var bra, Mafinga, och sen sa har jag varit pa det andra barnhemmet Ulole och lekt med dom sma knattarna! Dar ar dom inte sa vana vid vita, sa vi ar speciella! Nar jag kom dit forstaa dagen och skulle presentera mig sa hann jag inte saga hej for da kande jag nat som krop pa mitt ben.. det var en kamelont!! Sa istallet skrek jag allt jag hade och sprang ivag, men dom skrattade gott sa jag tror det var en bra isbrytare!
Denna vecka hoppas jag blir bra, lek med barn, safari, och jag klara och sofia har bestamt oss for att ga hem till Victoria och bjuda henna pa en traditionell svensk Fika :) ska bli mys.
Hors nog inte mer innan hemskomst, hade fint!

Puss&Kram

Afrikamail!

Hej!

Nu var det ett tag sedan, dock inte afrikans tid raknat.
men idag har jag lyckats ta mig till civilisationen, och a, lyckats ar ett bra ord for man blir nastan olite smatt religios pa vagen hit efter som man far sitta och be om sin overlevnad... vi sitter narmare 30 pers i en pyttebuss for 10 pers.. jag kan saga att denna buiss inte hae gatt igenom besiktningen! men har ar jag nu!

och vad har hant med mig.. nu hr allt lugna ner sig lite och man har gjort sig hemmastadd.. bor i en liten by, vi volontarer bor valdigt fint faktikst, over forvantan! dock sa finns det en liten besvikelse ibalnd oss, vi ar for manga och kanner inte riktigt att vi behovs.. sa ville vi inte ha det .. men men

dagarna rullar pa, dock kanns det som om jag varit borta i en manad!
torsag, fredag var arbetsdagar och vi ekte med barnen, gar inte att beskriva hur underbara dom ar! javla bortskamda svenskqa ungjavlar sager jag bara.. forlat assa men... har snackar vi om att vara glada och tacksamma for faktiskt ingenting. man blir bade glad och ledsen av dom, dom ar sa roliga att vara ed samtidgt som man blir ledsen over dewras forhallanden, i torsdags halsade vi pa ett annat dagehem, trtaffade en liten pojk dar som gjorde mig sa leedsen.. sa mager, svullen mage och ingen gnista alls! dom flesta barnen far man alltid glada pa nagot satt men inte han.. han lever nog inte lange... sa smutsig, snorig, mager da och mask i fotterna osv... det ar i sana lagen man faktikst bara vill vara doktor och kunna gora nagt. men icke..

helgen var lugn, kyrka i lordags med Victoria, hennes dotter och sa, helt okej men LAANGT! 4 timmar, och sa nara har jag aldrig varit att svimma.. ohu, glad att jag klarade det, men efter det vblev vi bjudna pa midddag hos victoria och vi hade en trevli eftermiddag hon ar sa underbar sa det ar inte sant! var hemma hos henne aven en annan dag, da tog hon upp en levande kyckling i knat och fragade om vi gilade kyckling, klara sa: sager du ja nu sa bryer hon nacken av den! haha lite kul.. vi svarade lite avvaktnade.. men hon slappte ner den igen!

arikanerna e trevliga men ibland blir ja less, som na ja skulle hamta vatten, dom tkr det ar jatte kul att man ar sa tappad.. men igar bar jag fakikst hem det pa huvet.. nagot annat e inte accepterat!
vi gixck aven och koptre bananer igar.. da stog dom oxa och poekade och skrattade at oss! tack for den.. men vi fiock vara 9 bananer som skulle vara 6 och gick tillbaka, bjod nagra barn pa vagen hem.

aa allt for nu. kanske skrver om en vecka elerl nat, svarar inte alla personligt for det har jag inte tid for men.. kul att lasa fran er! ha de fortsatt bra!

puss&kram

Working 9 To 5

Idag bröts min 1-arbetsdag-per-vecka svit och för första gången tyckte jag att det skulle vara skönt att bara somna om. Men istället blev det en cykeltur i morgonregnet till jobbet. Till råga på allt så tog jag en genväg som visade vara en ganska rejäl omväg. Jag borde verklingen börja cykla lite mera i området för jag jag var verkligen helt lost haha! :)

Nu får jag snällt vänta till klockan slår 9 och det bär av hem till Anna-karin som säkert är lite spänd på vad som jag ska bjuda på idag. Jag kan nästan garantera att ni kommer bli nöjda! Tills dess...

puss /Björn von fröken-söt

...
Hur hittar jag sånna här urtjusiga saker? :)

Arbetsförmedlingen

Jag tänker fan ta tjuren i hornen och gå dit idag. Får känna mig lite värdelös, men jag har inget val längre. Behöver ett jobb, NUUUU ! För dom framstår jag redan som en sån som inte bryr sig för att jag inte ringt till dom och berättat hur det går med jobben. Men jag har inte haft så mycket att säga till dom. Men idag skall jag som sagt dit och kanske vem vet så blir jag uppläxad av tanten med glasögonen med tjocka bågar. Be en bön för mig idag !



// Malin with a bad workattitude

Bio söndag

De här söndagarna har blivit en evig väntan för kvällens bio-mys och så även idag. Och om du frågar mig hur jag spenderade dom resterande 9 timmarna där emellan så går det fort. Här sammanfattas dagen med 4 ord. Vaknade, När Lammen Tystnar (filmtitlar räknas som ett ord), Miss Piggy (aka Anna-karins gris), bläck-hjärtat och slutligen Patrik 1,5. Förrutom Lisas mystiska skratt när jag skulle kliva ur bilen fick jag nog med allt. Kanske inte är så mycket för världen men jag tänker då inte gå utan fika på tisdag kväll! :)

...
Och här är resultat av min visit hos ak ;)...

G'natt

/Björn 0,65*




*HP :)

Nasftd's Styrelsemöte 14/10 kl 19.40

Närvarande:  Björn, Malin och AK

Ordförande hälsar alla välkomna och öppnar mötet

Föregående protokoll läses upp.

Dagordning:

- Blogg, Uppdatering, lösenord.
- Jobb, illamående vid gungning.
- Fika och fysik, Chokladbollar Eat.
- Björn ej sig själv
- Vattenpipa
- Övrigt:
       Get
        VIktorias stand in
        Heldag på Eat
        Pippi Långstrump-sången
        Björns punkt
- Fikafixare, nästa möte.
 
Björn lägger märk till att AK har utsläppt hår. Något som kanske inte händer allt för ofta!

Blogg:

Antal inlägg perioden 7/10- 14/10
Björn: 1!
  Lovar att skriva ett till efter mötet, annars gult kort och ingen fika nästa vecka! Men han måste även skriva minst 3 nästa vecka för att få fika.

Malin: 2, bra!

Lösenord: För att Viktoria ska kunna blogg från savannen måste lösenordet bytas till ett som inte innehåller Å, Ä eller Ö.
Vi har nu ändrat detta till ett lösenord som känns mycket internationellt .
 Trots detta kommer inte V in på bloggen och vi löser detta genom att AK publicerar mail som Vickan har skickat istället.

"Moget Harry, Moget!"

Ak sätter upp håret.

Jobb:

Malin: Jobbat 3 dagar, Ödsmål, Björnen. Det har känts jättebra! Har en ny favorit.

En hetsig diskussion utbryter mellan M och B om barnens uppförande.
Sekreteraren lyckas efter många om och men få tillbaka uppmärksamheten på dagordningen.

Björn: Jobbat förra tisdagen och denna tisdagen.
Vill alltid jobba på Underbara Ucklum och Ödsmål. 

Jobbat med en som låter precis som Hooks, hon lilla negern från polisskolan.

Illamående vid gungning: 

Björn gungar med X i max två minuter, och inte heller en hög gungning utan pendellängden kanske låg på runt två meter. Och är tvungen att sluta för att han mår så fruktansvärt illa! 
Han beskriver det som " att spela gameboy och åka i 120 km/h på vägen hem till Pauline." Och vi vet ju alla hur det känns! 

Ak's teori: Ju äldre man blir ju mer utveckalt blir balanssinnet, och ju bättre balanssinne man har ju sämre mår man.

Alla tycker att detta låter rimligt och  som Malin uttrycker det är "Liseberg mer värt pengarna när man är gammal".
För man vill ju verkligen må så illa som möjligt! 

Björn lägger märke till att AK's tröja är väldigt hårig, full av blonda halvlånga hårstrån. Och är ganska säker på att NÅGON, på AKs jobb går och gnider sig mot mig varje gång jag tar en välfötjänt powernap. Det känns ju ganska troligt. 

Fika och fysik: 

Chokladbollarna på Eat var under all krititk när Björn och Malin var där och fikade i veckan. "Smaken var okej, men dem var stenhårda och kändes som att dom hade plockats fram ur frysen och inte hunnit tina ordentligt." Det gjorde att havreflanen var för frasiga och gav för mycket tuggmotstånd.  Ej tillräcklig chokladsmak. 

Betyg mellan 1-100: 
0<X<25

Dock var kaffet gott! 
Men Björns mugg var som Malin beskriver den " som att den hade stått i ugnen en stund." 
B. - kände du på min mugg? 
M: - Nej. 

Samma sak som med kattpillerna. 
 
Fysiken "rullar på."

Björn ej sig själv:

Druckit för lite kaffe för att vara sig själv, endast två koppar!
Malin är redan på sin tredje!

Björn berättar för övrigt att han la Rohypnol i Malins latte på Eat och det var därför Malins var svalare.

Tappar ständigt ord.  Börjar han bli gammal?
Liknar pappa B som tex kan glömma vindrutetorkarna på när det har slutat regna. Detta blir ett dilemma för Björn när han åker med, ska han påpeka för Bengt, som har jobbat som yrkeschafför i 25 år och såra hans stolthet eller stå ut med gnisslandet av torra vindrutetorkare som gnids fram och tillbaka över en torr ruta?

Björn kan glömma ord i uttänkta meningar som ska låta smarta, och detta gör att han bara låter glömsk och korkad när han sitter och letar efter ett enkelt ord, istället för att som tanken var låta klipsk.

Vattenpipa:

B kan ej beställa och föräldrarna vägrar "släppa in fanskapet i huset", Vattenpipan alltså, inte Björn.

Pipan som vi skulle beställa finns ej i lagret men en förfrågan är skickad till Mr Smoke, VD för Smoketower.se

Övrigt:

-Get:
 Vi i Nasftd funderar på att göra något för omvärlden trots vår skrala ekonomi.
Eventuellt köpa en Get eller en kakaoplanta.

Vi avvaktar detta tills Viktoria kommer hem och styrelsen kan fatta detta viktiga beslut samlad.

-Viktorias Stand in:

VI har bjudit in en liknande figur, vars hår är nästintill identiskt med V's.
Sitter fint och gillar grädde.

-Heldag på Eat:
En fyrarätters middag, med valfri ordning.
Utnyttja buffen till max.

När Viktoria har kommit hem och AK är ledig från jobbet. Kanske en helg?

Ta med en kortlek. Och när vi inte har något mer att prata om kan vi titta på MTV.

-Pippi Långstrump-sången:

Fröknarna på dagis kan ej Pippi-sången!
Detta är skamligt och gör att barnen blir osäkra också.
 Inte heller Imse-Vimse-Spindel ramsan med händerna. Basic! Nasftd ger fröknarna en varning!

Kan det vara något att reformera lärarutbildningen?
Införa kontroll vid anställning och någon motsvarighet till hälsovårdsinspektionen, som åker runt i skolor och dagis och kolla om fröknar och magistrar kan Pippi och Imse sångarna.
Rensa ut dom som inte har den kunskapen!

- Björns punkt:

När V åkte sa Björn till Malin att "nu får du ta hand om mig". Detta var Narcissistiskt och fel!
Slog undan benen på Malin i ett svagt ögonblick
 
Istället ska dom nu ta hand om varandra istället.

Björn ber om ursäkt för sitt uppförande och lovar förbättrning!

-Fikafixare till nästa möte: Björn lovar något "sött, kakigt och lite göttigt".

Nästa mötet 21/10
 Björn kan ej närvara?
Malin lämnad igen! Känner sig ledsen.
AK är också ledsen och besviken.
Gruppsms senare!

Ordförande tackar för visat intresse och avslutar mötet.

Over and Out -->

Mail Från Afrika! =D

Jambo! (hej)

Assa just nu sitter jag har och vet knappt vart jag ar vem jag ar eller vad som hander, det har ar helt sjukt! men fantastikst pa manga satt!
Har precis anlant till Mafinga... efteer en 17 lang timmar tagresa... PHU!
sa mkt folk, vi har sovit 6 st i en kupe... men det har gatt bra, har dock inte sovit sa mkt men anda...
nagot som ar helt otroligt har ar vadret, i Dar var det sjuuukt varmt! och pa taget trode vi att vi skulle do! men sen la vi oss och vaknade av att vi fros ihjal!! inte varmare an i sverige! hmm... men sa har vi akt buss till mafinga i ilande fart, da menar jag att han korde fort!! vi satt la dubbelt sa manga an man kan gora i en buss.. phu, jag a madelen orkade inte halla ogonen oppna! lutade oss pa hennes ryggsack som om vi var i koma! men sa vacktes vi upp, fullt os pa alla manniskor! dom skriker och ska ta pa oss och ha sig! Vi kanner oss helt vack, men grejen ar att har ar det ratt varmt nu igen! mkt konstig...
Nu ska vi snart bege oss till byn, vi laddar bra upp har lite, kop chips o choklad som vi ska ha nar det tryter! haha .. kan behovas kan ja lova!
Men alla manniskor ar hur underbara som helst, alla har sa mkt att beratta, sa kul aty lyssna, satt lange med en 21 arig kille pa taget och pratade om livet och vi jamforde vara liv, mkt spannande!

Forsten har jag levt lyxliv i ett dygn, nar vi hamtat upp josefin begav vi oss till stranden och dar fock vi traffa alla andra och bo i bungalows!! FINT

klarblatt hav, palmer, ochh aaa fantastikst, dar har vi levt, atit massa frukt och umgatts med rastakillar som spelar trummor, sjunger och dansar, Nice,
HAKUNA MATATA! det ar sa det funkar har, finns ingen tid eller masten eller nagnting! soft.. visserligen ar dessa killar aningen hoga.. men hur goa som helst! kandes sorgligt att lamna dom... men men, nu borjar nasta aventyr!

Min halsa ar kanon, vi ar dock bara helt utmattade, saltbrist, vi tkt tillochmed saltvattnet var gott!! men som sagt, nu har ja ju kopt chips! trotta ar vi ox] och aningen apatiska.. men det tar val tid att vanja sig..
Snart ska vi traffa barnen , ska bli kul!

hoppas ni har det bra dar hemma!

Pussar & kramar

och just det, har kope telefonkort.. verkar dock inte som det funkar men. har provat att skicka lite och har iaf inte f[tt svar....

Tjörn?

Har egentligen inget emot Tjörn, jag skall bekänna en sak för er här. Det rinner Tjörnblod i mina ådror. Ja ni läste rätt, tro mig jag är fortfarande Malin. Men nu har det kommit till känna att min kära mor har skickat efter papper till mig. Papper som gör att jag blir dagisvikarie på Tjörn. Det ger mig chansen att rätta till den (ursäkta) ibland något skeva uppfostran som verkar förekomma i vissa hushåll. Vill inte dra alla över en gräns.
Kommer att göra allt som står i min makt och med alla tillåtna medel stoppa den dåliga attityden i tidigt skede, innan det är försent.
Detta innebär också att jag kommer tekniskt sätt ha typ 2 jobb? (om dom någon gång ringer)
2 jobb för mycket.



Fagert :)
What a view...


Björn kan man hyra dig förresten ? Du får gärna komma och baka bullar hos mig.


Ha det kalas

Malins ord sätts på prov!

Nå, är verkligen Malin så lik sin get Malin som hon påstår sig vara? Nu är det upp till er att sätta en procentuell likhet mellan 0-100%! Är det de djupa ögonen?, det göttiga leendet? eller finns det kanske, kanske inga likheter överhuvud taget?

...
Har dom båda töserna kanske något mer gemensamt än det sjukliga tycket för torkat hö? Nu är det upp till dig!

MAIL FRÅN AFRIKA!

Hej!
 
pa grund av varat ointernationella losenordkommer jag ju inte in p bloggen! haha
nagon kanskevill byta losen och ge mig det, eller sa far ni kopiera och klistera in, funkar oxa bra :)
 
Jag sitterialla fall nu pa flygplkatsen och vantar pa att hamta upp en ny tjej fran Sverige!
I natt sov jag hemma hos en afrikansk familj, aa hinner inte skriva samkt nu,har tydligen brattom!
Men hej alla, jag lwever! Allt ar valdigtkonstigt och valdigtannorlundaa, massa nya intryck av alla de slag, men allt ar valdigt fascinernade! Jag kom fram igarkvalloch blev hamtad av hebrooch hans dotter,eftersom klockan var for mkt sa hann jag inte aka till dom andra volontarerna ...
Men dom var savanliga mot mig sa..  hans dottrar har fatt tahandom mig, dom skoter tydligen allt har! en liten skit pa 2ar, SA SOT!! hon var blyg men log mot mig hela tiden,hon dansade aven lite, haha 2 ar och dar snackar vi hoftrorelser!
Sov inte bra inatt,kamnskie inte sakonstigt,.. lite raddoch ensamkande man sigamassaljud! men jag overlever ju! mp3 ar min raddningkan ja lova!
det arsamkt ja hade vbelatberatta redan,handersakerhela tiden... uraskata stavningen, tangwentbordet ar kasst!
Nu vet jag inte vadsom hander, vi ska hamta josefin och sen aka till dom andra, imon aker vi till Mafingatror jag,med tag!
 
Och sa ar jag valdiogtnojd med att jag klarade flyget!haha jag var grym! = attkomma fram och fixa visa, vet inte vadsom hander men jag ar valdigthandelskraftig! :P ar ju tvungen...
 
det har ar salangt ifran var varld man bara kan komma... det kan jag saga iaf
aa nu berattar jag lite hafsigt har.. men jag aten banan till frukost oxaom ni ville veta GOD banan!!
assa, jag atinte bara en banan...lite annatoxa,ar torstig hela tiden,konstig varmehar,  sa fuktigt!!
 
ha det bra tills vidare alla, vet inte nar jag kan faen dator igen..  men tror att jag ska fixa detta fint! min mobil funkar inte har iaf..far seom detkan fixas...
 
PUSS PA ER ALLA <3

Malin + AK + översittande narcissistist? (frågetecknet ska utalas)

Idag var första mötet utan Viktoria, och visst kändes det lite spänt och lite trevandes inledningsvis. Och även om Viktoria inte skulle varit nöjd med koncentrations nivån som tidigt sattes på mötet så tycker jag ändå att vi ska vara riktigt stolta över att vi överhuvud taget lyckades ta igenom alla punkterna! Att jag kallar mig själv en översittande narcissistist kommer ifrån punkten i stil med "Allt handlar om Björn... Varför handlar precis allt om Björn? etc, etc, etc." och den blommande ut i en diskussion där jag verkligen öppnade mig och riktigt drog ut mina dolda, lite skrämmande sidor. Jag hade brutit mot de heligaste av hörnstenar inom vår värmhjärtade organisation och för det kände jag stor ånger och i nästan en timme gick mötet över till något som kunde liknas vid en biktning. Och trots att Viktorias stand-in fick grädde av mig kändes det som att även han/hon/den/det verkade dela Malins & AK's perspektiv.

Nu har jag lovat mig själv att jag verkligen ska bli en godare kamrat och kanske bli det Malin och AK varit för mig, dvs den där mustiga klippan som står där med öppna armar när man gråtandes vänder sig om i den där känslomässiga berg-och-dalbanan!

Tack för mig /Björn af ledsen-i-ögat ;(

Ge bort en get

Björn jag har nu undersökt detta med att ge bort en get lite närmare. För er som inte var med mig och Björn på Eat igår och fikade missade troligtvis diskussionen om min Get. Den heter  Malin och bor någonstanns i Afrika, är dock lite osäker på var.
En Get är presenten som förändrar liv och nykeln till framgång. Man köper geten (200kr) så den får bo hos en familj och på så sätt får dom näringsrik (tex) mjölk och det som blir över kan dom sälja. Vips så har dom tjänat en hacka. 
Man kunde ge bort lite andra saker också, en toalett (400kr) en vattenpump (1000kr).
Kanske något för nasftd ? Köpa oss en get och döpa den till nasftd.blogg.se....tror vi skulle fått många fler läsare då.



Peace Malin

Får det lov att vara en latte?

Med kroppen full av ängslan, dels pga avsaknaden av Viktoria 'vickan' Svensson och dels för att jag nu för fjärde(!) dagen i rad gick runt och riktigt, riktigt sölat runt här hemma. För att liva/pigga upp min dag föreslog inte jag utan min goda vän och kanske, kanske stora högas härligaste människa. Malin!, Att ta en mycket omtalad kaffe-latte nere på Eat. Och nu till latten! Var det den smakexplosion i jämnförelse med chai-latten 200 meter bort, eller var det kanske lite ris varning? Till en början får jag höja ett varningens finger till den dåligt värme-isolerade muggen där keramiken, lite sådär på känn kan ha nått 50-60C varav att jag brände mina känsliga fingrar. Annars var latten helt okej och förrutom den något hårda (frysta?) kokosbollen så blev det dagens ljuspunkt och det var med ett leende på läpparna som jag svettandes cyklade hem.

...
Mm-m-mmm... Så här kan en smaskig, om än överdrivet förstorad bild av en chai-latte se ut!

Tack för mig och innan jag glömmer det. Ett ännu större tack till Malins get, Malin som kanske ensam inspirerade till inlägget som du läst, eller eventuellt bara fastnat för den gör-tjusiga bilden och bara scrollat ner.

/Björn von ex-dagisfröken
    

Farväl Sverige

japp, ville bara säga ett sista hejdå för ett tag..
Om 4 timmar ska jag upp och iväg till Afrika! Tanzania!
HJÄLP.. aa det är lite så jag känner just nu, kanske inte så jättekonstigt ändå...
Nu hoppas jag bara att jag packat rätt och kommer ner helskinnad och att det ska funka fint, så ska jag allt se till att bara uppleva massa fantastikst..

Jag kan ju dock inte ens skryta med att jag ska JOBBA, fast det ska jag ju , men GRATIS.. så jag håller fanan fortsatt högt ;)
Se till att göra det ni också!

PUSS på er! Ses snart <3

Mamma var nog ganska lugn med att ni har möte hös mig ;) kanske även kan hjälpa henne med att minnas namnet på vår kära blogg!

Farväl!
Viktoria

Nasftd's styrelsemöte 7/10

Protokoll fört den 7/10 kl 21.42

Närvarande: Viktoria, Malin, Björn och Anna-Karin

Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

Dagordning: Stående och Improviserad

- Blogg: Uppdatering, blogginfo
- Jobb
- Fika och fysik
- Vattenpipa
- B's Kaka
- Björn ej sig själv
- Veckans aktivitet
- Övrigt:

        -Vem är "strecket"?
        - Viktorias stress
        - Branden på Tempo
        - Malins Chai-te
        - B + M skärpning!
        - Klä upp sig, Björn tipsar
        - Blodgivning
        - Säg farväl
- Nästa möte, fikafixare

- Blogg:

Uppdatering:
*Viktoria*: 3! Veckans guldstjärna!
Malin: 2
Björn: 1 Hrrrmm!! Har dock kommenterar väldigt ambitiöst! Detta uppskattas!

Blogginfo:
Ryktet säger att inläggen är en smula långa och inte kommer tillräckligt ofta.
Detta ska det bli ändring på! Såklart vill vi göra våra älskade läsare nöjda! 

Dessutom vill vi öka läsar antaler ännu mer!

A: -Jag är inte nöjd!
V: - Nej, det är tragiskt, vi måste göra något.
A: - Ja, fast jag pratar om kakorna. 

Jobb:

B: -Har ni sett den reklamen när katten trycker ut p-piller med tassen? 
M: -HAHAHAHA!
B (lyckligt) : -Har du sett den?
M: Nej.

"Viktoria kommer inte att vara nöjd med sitt utseende förän hon sitter i burka."

Tillbaka till punkten Jobb:
V: Inte en endaste arbetad timme sedan förra mötet. Jobbet ringde dock i tisdags, men V svarade inte.
Med tanke på V's hallucinationer och magsår är det nog bäst att hon inte jobbar...

M: Jobbade i onsdags förra veckan, Bergsväggens dagis. Jättebra! Kan dock inte sova på nätterna av rädsla för att inte höra om mobilen ringer. Sen valde hon dock medvetet att inte svara och stängde senare av mobilen.
Efter det har dom inte ringt.
   Men hon är en stolt vikarie och en mycket bra konfliktlösare! Drar en anekdot om när två små barn slogs om en bil, en leksaksbil, och Malin på okänt sätt lyckades sära på dessa stackars kämpar och lämna dom sams, med ett leende på läpparna och bilen i tryggt förvar i handen...  
    Har varit på jobbmässa på fregatten och sökt 2 nya jobb på den. Ett på Burger king i Spekeröd, som förövrigt hade usla ansökningslappar, och ett på Minborg som allt-i-allo. 
    Kommentarer om jobbmässan var "skitdålig", "mycket besviken", "jag blev utdömd vi första blicken,( - vi har inte så mycket timvikariat här, gå vidare), "samhällare och esteter".
Beskriver med tre ord: Vär-de-lös. men ändrar sig sedan till värdelös, överskattad, tråkigt och varm. Och vi var alla medvetna om att det där var fyra ord.
     Har fått ett erbjudande om att jobba med handikappade barn, men tror att hon tackar nej.
Undra varför Malin inte får jobb?

B: Jobbade torsdag på Blåbäret och fick en redig tillrättavisning, föreställ er följande situation: Björn är ensam på avdelningen och ansvarar för utlämningen av barnen. Till sist är det bara en unge kvar, som panikgråter och kastar sig på staketet. Björn lägger ingen större vikt vid detta efter som det bara blir ännu värre då. Men då, DÅ kommer fröken, som har sett hela händelseförloppet genom fönstret, utspringande och läxar upp Björn! Vet han inte att han alltid panikgråter när han har gjort i blöjan? VA?!
 Björn meddelar att han skämdes och kände sig dum.

Jobbade även i tisdags. Måndagen tillbringade han med att fixa till sängen lite extra, fluffade till täcket til perfektion. och sedan tittade på tecknat och två stycken filmer.

Vi diskuterade ljudet som kan uppkomma ur strupen egentligen går uppåt eller nedåt under ca fyra minuter och kom inte fram till något mer än att på Björn varierade det tydligen.  

Fika och fysik:

Fikaintaget har återigen ökats, efter en tid på hanterbarnivå.

Viktoria och Malin vill rekomendera café latte och chokladboll på Eat. Viktoria låter meddela att hon "föredrar sina bollar lite mjukare och med pärlsocker, för att dom med kokos är lite maffiga". Detta är dock inget som Malin har probelm med utan tar gärna en eller två bollar med kokos.

"Viktoria behöver inte träna, bara sluta äta."

Som alla där ute antagligen redan vet var det kanelbullens dag i lördags!
Björn firade detta med att äta ca 7 bullar.
Viktoria och Malin missade denna högtid och kom inte på det för än sent på kvällen, då var alla bullar slut. Skamligt!

 Vattenpipa:

Björn har hittat en utmärkt sida där Nasftd upptäckte en vattenpipa för fyra! Kan det bli bättre?!
Vi alla kände GAH! GE OSS!
Denna underbart vackra tingest blir våran för endast 295 kr + frakt + kol!
Som hittat!

Björn beställer tills nästa möte. ( Då vi endast kommer att vara tre efter som V ska till Afrika och röka på.)

B's Kaka:

Björn har lagt ner sin kaka i burken, satt på locket och ställt in den i skafferiet igen. Men märk väl att den står kvar.

Björn ej sig själv:

Glad! Lycklig! Kan bero på morfars gamla käpp, som " underlätter i vardagslivet, går utmärkt (nåja) att öppna skåp med, att dimma lamporna till mysbelysning och slå små barn med. "

Veckans aktivitet:

Bedrivs på egen hand. Frihet under ansvar!

Övrigt:

-Vem är strecket?
Vi har uppmärksammat en flitigt kommentator, som endast undertecknar med ett -. Vi har nu enligt en säker källa fått veta vem detta är och uppskattar all detta nåt enorm!
Tack strecket! 
 
"Viktoria, kan du inte be Malin om hjälp och fixa en konkret bena?"

- Viktorias stress:

Måste stressa ner!
Skriker på Malin, även om hon inte vet var V's kläder är.
Men vi har överseende med Viktoria eftersom hon är inne i en stressig period.
Hang in there V! 

- Branden på Tempo: 
 
Stor händelse i Stora höga! Det spekuleras i att det är anlagt för att få flytta till en annan lokal. Go Robert!

- Malins Chai-te: 

En lögn rakt igenom! Som undertecknad helt och hållet spädde på! Det var Björn som tipsade om Chai-teet ( som visade sig vara latte) och han beskriver det med orden : Mumma, kardemumma och skumt!
Viktoria som också har smakat är inte lika entuiastisk utan säger: Sliskigt, slaskigt och ofräscht!
 Malin lovar att återkomma med sin åsikt nästa möte och vi väntar med spänning!

-B + M skärpning!:

Uppförde sig skamligt under första delen av mötet! som " två små barn som jag (V) vill slå sönder och samman med ett basebollträ med fullt av spikar på!"
 
Viktoria blir helt till sig och utstöter ljud som få av oss har hört förut. Ser M + B som förståndshandikappade, vilket gör att Malin känner sig påhoppad och Viktoria ber om ursäkt. 
 På något sätt kommer vi in på V's uppväxt, vilken hon beskriver som "kombinerad plugg och skoj".

Björn konstaterar att hon hör hemma bland överklass/kulturmänniskor.

-Blodgivning:

M, B och AK planerar att skänka blod, Viktoria vägrar att delta.

- Klä upp sig, Björn tipsar:

Björn ger förslaget att man ska undvika att klä upp sig i under arbetet med små barn, "dom har ingen respekt för fashion".

Säg farväl:

Viktoria kommer ju som bekant att resa till Afrika och kommer tyvärr inte att kunna närvara under de kommande tre veckorna. Hon säger dock att det är mötena hon kommer att sakna mest och att hon kommer att tänka på oss varje mötestillfälle.  
 Viktoria lovar dock att försöka blogg nångång om hon får chansen och sen dessutom gråta en skvätt. 
Eventuellt startar hon upp en systerorganisation til Nasftd och namnet (nyblivna arbetslösas samfund genom fattigdom, trisstes och depression) får en helt ny innebörd. Tanzania är för alla er som inte vet det världens mest deprimerade land. och direkt rika vet vi ju alla att dom inte är. 
 
 Stämmningen är väldigt tryckt och allas ögon kantas av tårar, sekreterarens blyerts (!) suddas ut av de salta tårarna och viss del av texten blir oläslig.
Styrelsen önskar Viktoria Svensson en givande resa!
Vi älskar dig och din stol kommer att vänta på dig vid mötet den 4 november.


Nästa möte/fikafixare:

Nästa möte är den 14 oktober, var och vem som fixar fikat är ännu oklart, men eftersom det var Viktoria som stog på tur, kanske hennes Mamma ställer upp som stand in.

Ordförande tackar för visat intresse och avslutar mötet.

Over and out -->

Plötslig dövhet

GIck och la mig normal igårkväll... och vaknade: .... döv!
Hur skumt som helst, blev sååå rädd när jag vaknade i morse och liksom inte hörde nåt :(
Jag sprang liksom runt och sa hallå typ bara för att höra om någon svarade så jag fick veta om jag hörde, detta var ju jättedumt.. eftersom det bara var katterna hemma och av ren erfarenhet brukar dom inte svara..
Det blev att  ringa till vårdcentralen istället.... FIck en tid halv 3, Jippie! ännu en dag på vårdcentralen, där har jag ju inte varit 5 gånger på sistone eller så....
Men aa, doktorn kunde hur som helst inte hitta något, plötslig dövhet kallade dom det.. kunde tydligen komma, det är bara att tacka och ta emot för att man får något iallafall!  ....KÄnner mig tacksam.
Men som tur är känns det redan bättre nu så, det bara piper i vänster öra på något konstigt sätt....

Ska sova nu.. orkar bara inte med att det blir en ny dag, känner mig inte klar med denna på något sätt ... men aa, det är väl bara att hoppas att man inte vaknar med plötslig blindhet så ska jag nog klara av morgondagen också.

Nu ska jag natta Malin som för övrigt är lite av ett vrak... inte lätt när ingen Viktoria är hemma och ger henne kvällsmat, så då möts man av en sovande Malin när man kommer innanför dörren som bara säger: jag orkar inte, vil bara ha mat... så det blev statoil för att mätta min kära sambos mage!
Nu ska vi sussa sött!

och där blev även detta inlägg för långt...../Vic

up up and away

Skall bara meddela att jag Malin Karolina Gustavsson har gått från att vara en hemmasittande tragisk arbetslös till att bli en hårt arbetande dagisfröken. Jag trivs som fisken i vattnet och har arbetat hela 2 dagar denna veckan. I morgon gör jag min tredje dag på Ödsmåls dagis (?) . Avdelningen jag är på heter Björnen och idag har jag suttit och läst sagor i princip hela dagen, på slutet fick jag till och med ont i halsen. Arbetsskada ?
I morgon skall vi leka pruttande huset så jag borde nog sova nu.

// Malin


Någon tar mina älsklings gigg!?

Ödsmål, Ucklum Blåbäret. The list can go on, and on, and on... Men saken är det att det är alltid de ställen där man trivs 'lite mindre på' som det på senaste tiden bara vill ha mig. Vad ska en så åtråd man i sina absolut bästa år göra för att  dom där lite goare, dom där ställena där dom riktigt gôttar sig i genuina och härliga barn ska höra av sig och kanske till och med diskret vädja efter just min kompetens. 

Kanske finner jag svaret dolt i Amy Diamonds schlagerdänga -Thank You... Kanske inte. Men en sak är säker! Det är Malin som tar mina favis-gigg! Jag vet, för hon sa det till mig. 

Puss /Björn Diamant (gissa var jag fått min inspiration ifrån...)


... 

Förvirring

Hej jag heter Viktoria och är för tillfället inte mig själv.

KÄnns jättejobbigt faktikst... sitter och funderar lite på varför
* Jag ska till Tanzania, börjar nästan bli lite tjatigt, har en känsla av attt det bara ska bli gott att komma iväg så jag slipper påminna alla om att kag ska dit hela tiden, och jag slipper den här jobbiga väntan som det innebär att åka iväg till något helt okänt.
* JAg verkar bli hög av Vaccin.... Igår var ingen rolig dag, tänkte att jag snabbt och lätt skulle vaccinera mig där på förmiddgen men kort och gott gick allt käpprätt åt helvete så jag blev vaccinerad vid halv 2 och resten av dagen fick jag tillbringa med skakningar och en oregelbunden puls.  Jag längtar redan till nästa spruta på onsdag....
aa, detta ledde iallfall till att jag har sovit grymt dåligt inatt och vaknat en gång i halvtimmen ungefär...:(

men nu är en ny dag här! nya möjligheter! Bara det att jag har SÅ mkt att göra ;P gick upp nu kl 8 och ska sätta igång, har tillochmed gjort en "att-göra-lista"  får se vad jag börjar med... tvätta lite kanske...

Om någon har något bra tips på lugnande medel får ni gärna delge er, Ak kanske skulle kunna ta med lite morfin till ikväll?  Tack

Hejdå

Nasftd's Styrelsemöte 30/9

Protokollfört vid styrelemöte den 30/9 kl 21.10

Närvarande: Malin, Björn, Vickan och AK

Ordförande hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

Dagordning, stående och improviserad:
- Blogg, Uppdatering, AK blogga och fler läsare, utseende

- Jobb

- Fika + Fysik
- B's kaka
- Påhopp
- Björn ej sig själv
- Veckans aktivitet
- Veckans projekt
- Övrigt 
     



Blogg:

Blogguppdatering 25-30/9:

Björn: 2
Vickan: 2
Malin: 3 Bra! Guldstjärna!

Gult kort
till sekreteraren, ej lagt upp föregående protokoll!
Det blir till att skriva med blyerts nästa möte.

AK blogga:

Ordförande lägger ett förslag att även Anna-Karin ska få blogga en gång i veckan, trots att hon har jobb.
 Omröstning: Björn och Malin för, Viktoria mot!
Viktoria blir bitter och purken; "det känns fel".

Malin och Björn är tillbaka på "de tappades sida", B har fullt upp med sitt kaffe och M fattar inte, vet inte vad vi pratar om, frågar "vilken punkt är vi på egentligen?" trots att vi bara har hunnit börjar på en...

AK är inte jättesugen på att blogga men tackar för möjligheten!

Mötet är lite rörigt och håller sig inte riktigt till ämnet, detta gör att V blir arg på riktigt; "fikat får inte komma före mötet! Även om det var fantastiskt goda vaniljdrömmar!"

Förslag till bloggen:

Lägga upp en byline-bild efter varje inlägg. Liknande som i t.ex. Aftonbladet och GP.
Den ska vara svartvit, med enfärgad bakgrund, "kontorsmässigt" utseende.
Detta klubbas och tills nästa möte ska alla ha tagit en bild.

Fler läsare:

Börja spamma på msn, kedjebrev till mammas jobb, flygblad på torget, sätta infolappar på bilrutor och skicka till Sveriges största nyhetsprogram, som kan avsluta med lite PR för nasftd.blogg.se

Utseende:

V tar på sig att skriva kort info om Nasftd på bloggen.
"Kortfattat och chict", "roligt", (här spårar det ut för någon som kom med förslaget att skriva "tråkigt så att det blir roligt", detta tycker inte B är okej!

Vi funderar på att göra en anonym  marknadsundersökning bland våra läsare (lite liknande de undersökningarna vi har gjort under 12års tid i skolan, som ingen svarade det minsta seriöst på).
Bra/dåligt, förbättringar, har du märkt att någon blir mobbad, egna kommentarer. osv.

Detta är dock inte klart än, men vi tar mer än gärna emot kommentarer!

Jobb:

Malin: Har skrivit in sig på vikariepoolen, som ringde i tisdags morse, men Malin var trött och sov och hörde ej mobilen. MIssade därför en dags jobb och eventuellt chansen att göra ett gott intryck (men av erfarenhet vet vi att dom hade överseende med detta.)
"mår skit, kan inte leva med mig själv som arbetslös längre". Vattnar därför blommor hos Mormor och Morfar.
Mamma är fortfarande på om jobb!

Björn: Ledig fredag, jobbade måndag-tisdag.
Har fått tinitus av alla barn, (får någonting vilt i blicken och håller för öronen när han berättar det här.)
Speglade sig på arbetstid, blev påkommen av fröken, som gav "blicken".
Tycker att vikariatet är spännande men ovisst. Hoppas i framtiden att hans barn blir precis som X1 och X2 på blåbäret resp. jordgubben.

Viktoria: Jobbade måndag-tisdag på Perstorp oxo. Funkar bra! Är roligt, har egen telefon och eget kontor. Dock ringer det aldrig. Men vill noga understryka att hon har egen telefon.
En negativ faktor som sänker helhets intrycket en liten smula är tanthumorn, XXX! "Dom är grova!"

Fika och fysik:

Fikaintaget:
M har inte fikat på jättelänge. V kommer inte undan fikat på jobbet, kopiösa mängder på Nasftd-mötet. Trycker liksom B i sig drömmar och häller kaffet direkt ner i svaljet.

M vill tipsa om Chai-te på expressohouse. "En hit!"

("Felskrivningar är otroligt avtändande och irriterande"," Det är tråkigt att se", "kan man inte behärska stavningen borde man inte få äga en dator".) Så gick det med att hålla sig till ämnet...

Tillbaka till verkligheten:

Fysik:
Malin har sprunigt jättemycket. Björn har som sagt skadat tummen , Björns tränare sa till honom att "stoppa den i munnen", detta tyckte inte B var acceptabelt.

B's kaka: " Hon är ute efter mig". Björn har tillgång till en kaka men vet inte om han är sugen på den. Vi låter framtiden utvisa om slutet.

Påhopp:

Björn fick ett grovt sms av undertecknad. Svordommar var inblandat. Vickan känner sig också påhoppad av AK. Aggresiv stämning.
B är dessutom rädd på jobbet. För vem framgår dock inte.

Björn ej sig själv:

Är mer sig själv än nånsin! Dock darrig av allt socker och koffein. Kan ej andas ut jämnt.

 AKs hjärna går för högtryck, kan ej koppla. Hyperventilerar av allt kaffe. Är ovan kaffedrickare.
Till nästa möte byter vi ut kaffet mot te, för att förbättra sinnesnärvaron.

Fritidsaktivitet:

Onsdag kl 11.00 är stående på schemat men vi ser om det passar närmare. Boule är fortfarande aktuellt som nästa aktiviet. Vi bokar dessutom in den 29 februari 2012. Då är alla lediga.

Veckans Projekt:

Nedlagt!

Är för oambitiösa för att engagera  oss i detta.

Övrigt:

Gnistan har försvunnit. "Som ett förhållande som har kommit in i den gråa vardagen, den berömda 3-månaderskrisen."

Vi diskuterade även V's afrikaresa. Hon har skyddat sig mot alltmöjligt, t.ex. hepatit A+B+C, Malaria, Gula febern, osv. Shoppat loss inne på apoteket för den ringa summan av 1078kr! Vilket beskrevs som "himmelriket för en hypokondriker" och "smaskigt".

Nutidsorienteringen som har blivit framskjuten tills nu fick oväntat bra resultat!
Björn vann med starka 5 av 10 och tackar Gunniessrekordbok, som han har fått i julklapp varje år.
Viktoria skrapade ihop 4 poäng och och var tätt följd av Malin på 3.

Dock meddelar dom att dom chansade vilt och "hade inte en jävla aning".


Fikafixare till nästa möte är Anna-Karin. Önskemål från gruppen är "någonting med vaniljvisp och grädde".


väntan

Godmorgon !

Idag var jag inställd på att få åka och jobba. Hade övertalat mig själv att det faktiskt skulle kännas helt okej.
Men nu har dom inte ens ringt mig, sitter fortfarande och väntar hoppas att dom ringer snart. hopppppaaas !

Skulle kunna ge er en rätt färsk nyhet här. Jo, vad jag har fått höra av vissa källor här så har Tempo brunnit nu i natt. Det gör mig lite misstänksam. Tempo vill ha nya lokaler och det har vart snack om att dom inte skall få det. Vips så brinner det i Tempo vilket antagligen gör så att dom måste flytta till en annan lokal rätt omgående. Nämen, vem kan ha gjort något sånt ?
Mer info kommer, var en hel del brandbilar där iallafall...


over and out ! // MAlin


Se hit n.a.s.f.t.d!

Om det fortfarande finns intresse för en vattenpipa kanske det är läge att diskutera hur mycket vi vill betala? Ni kan själva gå in och kika här!

Tycker att ni kan välja ut några eventuella favoriter så kanske vi kan snacka mer om det på tisdag? :)

Ha det bra!

/Björn af Torehammar <3

19 år och hjälplös

A,  personligen tycker jag inte att jag är speciellt hjälplös, men tydligen tycker andra i den här världen det,
I alla fall om jag får tolka dom,
Exempel från denna dagen: Jag, Vktoria 19 år ska gå till banken för att lösa in en check och växla pengar..
Och visst, där sitter jag bland alla andra männsikor i åldern 40-50 , vilket självklart fick mig att skilja mig lite från mängden men...
Bara för att jag är 19 år och inte brukar hänga på banken var dag så behöver dom inte göra det svårare för mig för att verkligen få mig att inse att jag borde nog vara äldre... eller nåt, a jag vet inte, men det är BLICKEN jag snackar om som jag får från bankmänniksorna, på något sätt känns det som han (som det var i detta fall)  redan dömt ut mig innan jag ens hunnit fram till disken...
-hej
-hej
- .... (typ ville du något)
- jo jag skulle vilja lösa in den här och sen växla pengar, min mamma har beställt dollar och tjeckiska pengar ( okej, jag vet, att nämna mammsen i denna situation inte gjorde mig direkt mognare men,,)
-aha
- (a jag tänker ju inte svara på det där i allfall, han får ju säga nåt mer än så)
- vet du hur mkt?
-njaa.. 30 dollar...
- a men finns det något namn som det är beställt i?
- (aha ursäkta, trodde du frågade hur mycket? ) Jo ELisabet....
Han hämtar pengarna
Jag får dom
- a, du kan ju kontrollräkna dom så att jag gjort rätt
a, att jag inte tänkte på det! jag vet, det kanske folk gör, men jag är jag, fullständigt naiv och hade kunnat bli grundlurad och ändå inte märkt något,! Men han behöver väl inte bemöta mig på ett sätt som att han verkligen vet detta om mig?
- mm, visst,
jag börjar räkna, och försöker låtsas som att jag vet vad jag räknar till, i själva verket bläddrar jag bara lite bland sedlarna och tänker på hur dum jag ser ut..
- det blir ju pengar över, vill du ha in dom på kontot?
-ja
-vilket nummer?
asså, vadå vilket nummer? vad är det för fråga..
- .. ehhh
-(tystnad)
det är tystnden som irriterat mig, som att det skulle hjälpa att jag får tänka lite till, för att jag inte kommer på  nummret! det är ju frågan jag inte förstod...
och sen vrider han dataskärmen mot mig och ber mig peka....

FÅr alla 45 - åringar peka eller?

a sen gick jag därifrån med mina pengar och kände mig inte en dag över 19.

Nasftd's styrelsemöte 25/9

Jag skäms!

Med förmånen att vara hårt arbetande sekreterare i Nasftd, kommer också kraven.
Trots att jag har varit iväg hela helgen, och jobbat skiten ur mig hela veckan, ska protokollet upp! (eller i detta fallet protokollen!)

Trots att jag ska upp kl fem i morgon och jobba ca 12-13 timmar (på en fredag!), så tar jag mitt ansvar och slänger upp det första av "icke upplagda protokoll från v.39-40".

Njut!

Styrelsemötet 25/9 kl 20.00

Närvarande: Malin, Björn, Viktoria, AK

Stående dagordning:
- Blogguppdatering
- Jobb
- Nytt namn
- Medlemmar
- Björn ej sig själv
- Veckans projekt
- Veckans aktivitet, fika och fysik.
- Övrigt  
    - Björns och Vickans relation

    - Mötesdag

    - Vattenpipa

- Övrigt 2

Blogguppdatering:

Antal inlägg perioden 18-25/9:
Björn: 3, Bra!
Malin: 3, Bra!
Viktoria: 3, eller 2? Vid närmare kontroll var det korrekta svaret 2! Vilket är OK, men uppfyllde inte förra veckans mål!

Men på det hela taget är det en stark förbättring! Mycket bra!

Fler läsare - hur?
Lägga upp länk ( inte bara namnet, som är sjukt klurigt att komma ihåg), utan LÄNKA ordentligt!

Någon som kan fixa sidan? Göra den mer attraktiv?

Mål till nästa veckan: 3 inlägg/pers.
Viktoria lovar förbättring!


Jobb:

Björn: 0 sökta, Men jobbade 5 dagar! Olika ställen varje dag, "hinner inte lära känna barnen, nästa gång kommer jag inte ihåg," - Hey! hon ser ju ut som Agnes!

Malin: ½ sökt jobb, gick till Textilgrossisten, ej någon ansvarig där, så hon fick inte ens lämnat CV't, rent teoretiskt är detta med andra ord inte ens ½ sökt, men vi kan säga det, trots allt var ju viljan god!
Jobbade 3 dagar och har fått lite ont i nagelbanden
Ska på jobbmässa den 2/10 på Fregatten, en pik från Mamma, som hängde upp lappen väl synligt på kylskåpet.

Viktoria: Jobbar ihjäl sig! Har jobbat hela 4 dagar(!), uppbokad på jobb nästa vecka, " vem har tagit min frihet?" men trots allt är " det änna pengarna på kontot som driver".
Var även med Malin på textilgrossisten och får därför och en halv poäng för sökt jobb. 

Nytt namn:  

Vi tackar Emma L för förslaget Frihetsforskare!  "Det låter klyftigt!"
Detta har redan höjt stämningen i gruppen.

Medlemmar:

Vi lägger detta på is tillsvidare.

Björn ej sig själv:

Viktoria märker att Björn jobbar med barn, han är otroligt pedagogisk!
"Stoppa inte in mer bulle i munnen när du pratar, det blir bara fel då!"
Han har även visat tendenser till humörsvängningar; ena stunden jätteglad och andra jättesur!
Malin tror att detta beror på kaffeintaget.

A-K är stressad, irriterad, arg och bitsk.

Mötet spårar ut.

Veckans projekt:

Ingen av medlemmarna har utfört sitt projekt! Skämmes ta mig fan! Gult kort! (dock drar vi ej in fikat eftersom det vankas vaniljdrömmar till nästa möte. 
 Vi lägger Veckans Projekt på hyllan ett tag. 
 
På hyllan får det även får sällskap av hela mötet en stund och Nasftd beger sig till AKs jobb, med kaffet upphällt i termos så att Björn ska hålla sig på mattan.

Veckans aktivitet:

Veckans aktivitet blev inställd pga. vikariat och Malin och underteckand begav sig till torget för lite tuff shopping och välfötjänt fika.
Vi funderar påatt byta dag och tid eftersom alla jobbar hela tiden(?)...
Men mötet saknar struktur och vi bestämmer absolut ingenting.

Dock är vi fortfarande sugna på Boule och Björn är sugen på att klä upp sig riktigt ordentligt!
Men det är för svårt att hitta en dag som passar alla, därför planerar vi lite mer långsiktigt,
den 29 februari 2012 verkar alla vara lediga. Detta tillfälle bokas.

Övrigt:

- Björns och Vickans relation
Björn är lite avvisande mot Viktoria, men han vill inte diskutera saken. 
Dock kan vi alla hålla med om att han var onödigt hård i tonen. " Säg inte va när du hör vad jag säger!" 

-Mötesdag
Flytta från torsdag kl 20.00 till tisdag kl 21.00 funkar detta för alla?
Efter lite om och men, (Björn sitter kvar i ett annat omklädningsrum och piper högt, " är det någon mer än jag som hör att det tjuter?"  klubbas detta.

-Vattenpipa
Vattenpipa är något vi i samfundet skulle vilja införskaffa. Hade nog förhöjt stämningen. Björn har en kontakt som kan fixa detta och vi ger honom i uppgift att kolla upp fakta tills nästa möte.

Viktoria ursäktar sitt utseende - ser förjävlig ut!

Övrigt 2:
Namnet på vårt samfund börjar kännas lite sådär, eftersom alla jobbar mycket och har tråkigare än nånsin, kanske
Nyblivna arbetarnas samfund genom tristess, rikedom och depression?

Detta ska diskuteras på nästa möte!

Nästa möte tisdag den 30/9 kl 21.00 hos sekreterare.
Fikafixare Björn

Ordförande tackar för visat intresse och avslutar mötet.

/Over and out -->


Frööööken

Blev väckt i morse utav att min telefon ringde, eller sanningen är den att jag aldrig riktigt somnade igår kväll, var rädd att jag skulle missa att svara ännu en gång eller så var det allt kaffe som satte sina spår.
Åkte i alla fall så fort jag bara kunde till Bergsvägensförskola och där hamnade jag på avdl. Västergården.
Det stora hela gick väldigt smärtfritt. Jag blev t o m lite stolt över mig själv när jag stoppat ett bråk mellan två killar. Dom bråkade om en bil och jag löste konflikten på mitt egna lilla sätt och gick nöjdt där ifrån med ett leende på läpparna ( och bilen dom bråkade om ).

Jag har idag tillbringat en stor del av dagen i en sandlåda och gjort sandkakor till barnen, jag var tydligen väldigt bra på det. Putt på gungor och lekt kurragömma. Det är som att vara tillbaka där det hela en gång började.
Nästan så man ville ha en egen liten knodd, eller så kändes det bara fram tills det var dags för mat.
Jag säger bara en sak, ta skydd. Dom åt med hela ansiktet  inklusive håret. Det fanns inte någonstanns på golvet där det inte låg mat. Det var ju så klart jag som fick städa upp efter dom små liven också, sopa ris kan vara trevligt på många sätt.


Har kommit på att barn är smarta varelser som man inte skall underskatta. Har inga citat som jag kommer ihåg såhär på rak arm, men dom är smarta på sitt sätt.


Nu är fröken trött och i morgon skall jag "ta ledigt" måste gå på jobbmässan.


// Malin


Kärlek <3



Jag tänkte ta och hylla kärleken lite denna onsdagseftermiddag, jag har inga som helst grunder till detta eller någon anledning...
Men däremot såg jag en sak när jag var på torget förut och uträttade lite ärenden och spenderade massa pengar, och som vanligt inte fick gjort det man åkte dit för att göra, skulle fixa passfoton till mitt blivande visum, ja då är ju självklart den där apparaten utanför coop trasig.....
Nåja till saken, det jag såg var ett gammalt par på ca 80 år som kom gåendes lite knackligt... mannen går före, han verkade kunna hålla ett något högre tempo en sin fru.. hon hamnade liksom lite på efterkälken.. men lika väl som jag noterade detta så gjorde nog mannen det också, för han vände sig om och tittade på sin fru, och SEN sträckte han ut sin hand och väntade in henne, hon kommer ikapp och lägger sin hand i hans och så traskar dom på igen...

Ja detta var ett litet fint ögonblick jag fick uppleva, blev så glad på något sätt...
För visst är väl ändå kärleken trots allt det finaste på vår jord?  ;)

För övrigt ska jag tala om att jag är ledig idag! :) eller aa, ledig kanske är ett starkt ord när man inte ritkigt har något fast jobb heller, men jag tackar och tar emot och njuter av min "ledighet"!


<3 Viktoria <3


RSS 2.0